چگونه از هک شدن گوشی های خود جلوگیری کنیم؟ – WeVPN | خرید vpn | خرید فیلتر شکن
در ساده ترین حالت نصب بودن یک اپلیکیشن مخرب و جاسوسی که بتواند اطلاعات گوشی شما را به سرقت برده و برای مرجع ناشناختهای ارسال کند، میتواند ساده ترین حالت هک شدن گوشی موبایل باشد. جلوگیری از هک گوشی موبایل یک مسئله بسیار مهم و الزامی است.
اگر گوشی شما هک شود و فقط اطلاعات آن توسط فردی سودجو به سرقت بروند، ممکن است مشکلات زیادی برایتان پدیدار شوند. مشکلاتی مثل سوء استفاده از ایمیل های کاری و شخصی شما، سوء استفاده از حساب های بانکی شما، سوء استفاده از عکس ها و ویدئوهای شخصی شما و غیره همگی میتوانند در این شرایط انجام شوند. اما چطور میتوانیم از هک شدن گوشی موبایل خود جلوگیری کنیم؟ در ادامه این مطلب میخواهیم به معرفی روش های کارآمدی برای جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل بپردازیم.
آپدیت سیستم عامل
یکی از بهترین روش هایی که با آن میتوانید از هک شدن گوشی موبایل خود جلوگیری کنید مربوط به آپدیت یا به روز نگه داشتن سیستم عامل دستگاه میشود. آپدیت هایی که به صورت دورهای برای گوشی های موبایل (چه اندروید و چه iOS) منتشر میشوند شامل تغییرات امنیتی زیادی هستند که به طبع منجر به افزایش امنیت دستگاه و سخت تر شدن نفوذ به آن خواهند شد. بنابراین سعی کنید همیشه این آپدیت های جدید را دانلود و بر روی گوشی نصب نمایید. خیلی از شرکت های سازنده گوشی های اندرویدی به طور مجزا برای سیستم عامل گوشی های خود آپدیت های امنیتی مستقل ارائه میکنند و بدین صورت سعی دارند بهترین حالت امنیتی ممکن را به وجود آورند. بنابراین یکی از موثرترین رو ش هایی که برای جلوگیری از هک گوشی موبایل وجود دارد، آپدیت سیستم عامل است.
عدم نصب اپلیکیشن های مشکوک
یکی از ساده ترین روش هایی که افراد سودجو و هکرها از آن برای دستیابی به اطلاعات شخصی شما استفاده میکنند، مربوط به ارائه یک اپلیکیشن مخرب و نصب آن در گوشی شما میشود. به هیچ عنوان اپلیکیشن های مشکوک و عجیب را از اینترنت دانلود نکرده و در گوشی خود نصب ننمایید. حتی از دریافت اپلیکیشن های مشکوک از دیگر دوستان و کاربران هم دوری کنید. نصب اپلیکیشن های مخرب یکی از ساده ترین روش هایی است که میتواند منجر به جاسوسی و اصطلاحا هک شدن گوشی شما شود. بنابراین دقت داشته باشید که اپلیکیشن های مشکوک و ناشناخته را در گوشی خود نصب ننمایید.
دانلود اپلیکیشن از گوگل پلی و اپ استور
برای اینکه مطمئن باشید اپلیکیشن هایی که دانلود میکنید مخرب و جاسوسی نیستند و خطر هک گوشی موبایل را برایتان به همراه نخواهند داشت، توصیه میکنیم حتما فقط و فقط اپلیکیشن های مورد نظرتان را از مراجعه قابل اعتمادی مثل گوگل پلی استور و اپ استور دانلود کنید. برای اینکه اپلیکیشنی در این منابع منتشر گردد باید از فیلترهای خاصی عبور کند، به همین دلیل انتشار اپلیکیشن های جاسوسی و مخرب در این منابع حداقل به سادگی قابل انجام نخواهد بود و کاربران میتوانند با اطمینان از این مسئله اپلیکیشن های مورد نظرشان را از این مراجع دانلود نمایند. بنابراین همیشه برنامه هایی که میخواهید در گوشی نصب کنید را از گوگل پلی استور و اپ استور دانلود کنید.
بررسی اپلیکیشن های نصب شده روی دستگاه
در برخی موارد کاربران فقط به اپلیکیشن هایی که میخواهند به تازگی روی دستگاه نصب کنند دقت خواهند کرد و اصلا توجهی به اپلیکیشن هایی که روی گوشی نصب هستند نمیکنند! در خیلی از موارد اپلیکیشن هایی که بنا به هر دلیل قبلا در گوشی نصب کرده بودید میتوانند مخرب و عامل جاسوسی باشند. برای اینکه از هک شدن گوشی موبایل خود جلوگیری کنید، توصیه میکنیم در دوره های زمانی مختلف و مشخص اپلیکیشن هایی که روی گوشی موبایلتان نصب هستند را مرور نمایید و موارد مشکوک رو خیلی زود از دستگاه حذف کنید. پس همیشه سعی کنید حواستان به اپلیکیشن هایی که روی گوشی هوشمندتان نصب است باشد و همیشه موارد مشکوک را از گوشی خود حذف نمایید.
پسورد گذاری روی اپلیکیشن ها
شما همیشه میتوانید دسترسی یک هکر به اطلاعات خود را دشوار و دشوارتر کنید. رمزگذاری برای اپلیکیشن های مهم و حائز اهمیتی که روی گوشی شما نصب هستند یکی از این روش هاست. برای مثال اگر با ایمیل خود اطلاعات مهمی را رد و بدل میکنید، سعی کنید برای آن یک پسورد مناسب قرار دهید تا حتی اگر گوشی شما مستقیما هک شد، هکر مستلزم این باشد که دوباره از یک لایه امنیتی دیگر برای دسترسی به اطلاعات اپلیکیشن ایمیل شما عبور کند. روند مشابه را میتوانید برای سایر اپلیکیشن های حائز اهمیت دستگاه هم انجام دهید. دقت کنید که هرچقدر لایه های امنیتی گوشی شما بیشتر باشند، هکر هم برای دسترسی به اطلاعات شما باید تلاش بیشتری کند و این مسئله به نفع شماست. پس برای اپلیکیشن های مهم گوشی خود رمز یا پسورد قرار دهید.
غیر فعال سازی قابلیت های ذخیره پسورد و لاگین خودکار
مرورگر های اینترنتی برای اینکه کارایی بهتری داشته باشند و همه چیز را به شیوه ساده تری برای کاربران خود ارائه کنند قابلیت های خاصی دارند. برای مثال قابلیت هایی مثل ذخیره پسورد یا لاگین خودکار در مرورگر گوشی شما شاید استفاده از دستگاه را ساده تر کنند، اما میتوانند امنیت شما را به خطر بیندازند! زمانی که از این ویژگی های استفاده میکنید پسوردها و یوزرنیم های شما به طور خودکار توسط مرورگر حفظ و با مراجعه به هر سایت در فیلدهای لازم نوشته میشوند و حتی ممکن است لاگین خودکار هم توسط مرورگر انجام شود. تصور کنید فرد سودجو و هکری بتواند خیلی ساده و بدین صورت به اطلاعات اکانت های مختلف شما در سایت های گوناگون دسترسی پیدا کند! مطمئنا این مسئله میتواند صدمات جبران ناپذیری را برایتان به همراه داشته باشد. پس برای اینکه از هک شدن گوشی موبایل خود جلوگیری کنید، قابلیت های ذخیره پسورد و لاگین خودکار مرورگر را غیر فعال نمایید.
به هر شبکه وای فای متصل نشوید!
یکی دیگر از ساده ترین روش هایی که افراد سودجو و هکرها برای دسترسی به اطلاعات گوشی افراد استفاده میکنند، مربوط به ارائه شبکه های وای فای رایگان میشود. اگر به مسائل امنیتی اهمیت میدهید و دوست ندارید که اطلاعات گوشی شما به سرقت برود، به هیچ عنوان نباید به شبکه های وای فایی متصل شوید که رایگان، ناشناخته و غیر قابل اعتماد هستند. وصل شدن به این شبکه های وای فای میتواند ریسک هک شدن گوشی شما را به همراه داشته باشد.
گوشی را روت یا جیلبریک نکنید!
قبول داریم که با روت کردن گوشی های اندرویدی و جیلبریک آیفون های اپل میتوان به قابلیت های بسیار جالب و کاربردی دست پیدا کرد، اما روت گوشی های موبایل و نصب اپلیکیشن هایی که نیاز به دسترسی روت دارند میتواند یک اقدام خطرناک باشد و منجر به هک گوشی موبایلتان شود. همین روال برای آیفون های اپل و جیلبریک این گوشی ها هم صادق است
تقریبا در 60 درصد مواردی که از گوشی های کاربران سوء استفاده شده و به نوعی گوشی آن ها هک شده است، دستگاه روت یا جیلبریک شده بوده، بنابراین به این موضوع دقت کنید و تا حد امکان گوشی خودتان را روت یا جیلبریک نکنید.